Musaca ardeleneasca de cartofi

de Sidy in Porc, 21 Apr 2012 | 25748 vizualizari

 

Va poftesc astazi la o gustoasa musaca de cartofi cu carne de porc.
Există multe retete de acest gen pe internet( musaca sau mousaka), dar acesta m-a cucerit pentru ca este o reteta de la mama mea.O musaca foarte gustoasa ce se topeste in gura....

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata amestec
  • 1 kg cartofi
  • 2-3 oua
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 200 g cascaval
  • 70 g unt
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca ardeleneasca de cartofi:

Curatim ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute.

Intr-un wok topim o lingurita de unt in care vom sota ceapa si usturoiul pina devin sticloase.

Adaugam carnea tocata, pasta de gogosari, asezonam si amestecam bine.

Punem si bulionul si lasam sa se prajeasca carnea cam 10-15 minute.

Curatam cartofii si ii taiem felii de 4-5 mm.

Tinem cartofii in apa rece cateva minute pina ii vom folosi.

Tocam marunt verdeturile si adaugam jumatate din ele deasupra carnii prajite.

Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam in el un rand de cartofi taiati felii( i-am scos din apa si s-au scurs pe un servet de hartie)

Peste cartofi punem jumatate din cantitatea de carne tocata si cu ajutorul unei lingurite punem cateva motzuri de smantana , peste carnea tocata.

Presaram putina verdeata si radem cascaval deasupra.

Punem al doilea rand de cartofi, carnea tocata ramasa, nivelam cu ajutorul unei linguri, apoi adaugam smantana, verdeata si cascaval ras.

Batem bine ouale, adaugam smantana ramasa , o amestecam bine cu ouale si o rasturnam peste ultimul strat cu cartofi care este deasupra, apoi  radem cascavalul ramas, presaram verdeata si cateva bucatele de ardei rosu taiat cubulete.

Cuptorul a fost incalzit la 180 de grade in prealabil.

Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora pina se coace musacaua si se face o crusta frumos coapta, aramie, deasupra.

Servim musacaua cu smantana linga sau cu salata verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca ardeleneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi